Emotionellt fokuserad familjeterapi (EFFT)

 
Läker skador i relationer och skapar motståndskraft och psykisk hälsa.

Emotionellt fokuserad familjeterapi (EFFT) är en anknytningsbaserad modell som kombinerar systemiska och erfarenhetsmässiga (eng: experiential) interventioner för att läka trasiga band och hela splittrade familjer. En EFFT-terapeut fokuserar på den emotionella erfarenheten i en familj och de problematiska mönster som hindrar familjemedlemmar att få tillgång till det de annars skulle haft tillgång till i familjen (Johnsson, 2004). Ett av de viktigaste målen i EFFT är att minska problembeteenden genom att skapa nya mönster av emotionell tillgänglighet och lyhördhet som skapar en trygg hamn för barnen att utvecklas och för familjen att må bra och utvecklas. EFFT erbjuder en praktisk modell för att engagera familjer på en emotionell nivå. Att få kontakt med, förstå/erfara och knyta samman familjemedlemmar med styrkan i delad känslomässig erfarenhet skapar förutsättningar för helare relationer och främjar en familjens motståndskraft mot vardagliga och oväntade livshändelser.

Detta seminarium visar hur EFT-modellen för par är utvecklad och modifierad för att passa i en familjekontext. Fokus riktas också på de nödvändiga färdigheter som är annorlunda när man arbetar med familjer jämfört med par. T ex kommer föreläsarna noga visa hur man processar föräldrarnas blockering för emotionell tillgänglighet och lyhördhet, medan man samtidigt erbjuder barnet trygghet i samtalet. Deltagare i seminariet kommer lära sig en kraftfullt förändrande modell som är skapad för att hjälpa föräldrar och barn som kämpar för att stanna i en trygg i anknytning.

EFFT på Lunds universitet, 5-6 maj 2020

 
En introduktion till EFFT på en eller två dagar, för dig utan förkunskaper i EFT.
Första dagens innehåll och behörighet:

Du kommer få en introduktion och överblick av modellen.  Ingen tidigare erfarenhet av EFT är nödvändig. Du har minst en grundläggande psykoterapiutbildning  (Steg 1). 

Andra dagens innehåll och behörighet:

En fördjupning ges av modellen och nu ges möjlighet att öva mera kring modellen. Behörigheten för att delta är att du är legitimerad psykoterapeut eller är elev på en  psykoterapeututbildning (Steg 2).

Pris: Första dagen 2300 + moms. Anmäler du dig tidigare än 30 september 2019 blir priset 1900 + moms. För dig som går båda dagarna är priset 4 600 + moms, anmäler du dig innan 30 september så är priset 3 800 + moms.
 
Anmälan & mer information

EFFT i Stockholm, 7-8 maj 2020.

 
En tvådagars utbildning till EFFT för dig som har minst en grundkurs i EFT. Du kommer lära dig hur du använder dina kunskaper i EFT för familjer och hur du anpassar dina kunskaper inom EFT för att användas inom EFFT.

Behörighet: Grundkurs i EFT (externship).

Pris4 600 + moms.Anmäler du dig tidigare än 30 september 2019 blir priset 3 800 + moms.
 
Anmälan & mer information

EFFT med bonusfamiljer, 9 maj 2020

 
En utbildningsdag för dig som har baskunskaper i EFFT från någon av kursdagarna ovan eller om du läst EFFT utomlands. Du lär dig använda EFFT för att arbeta med bonusfamiljer.

Behörighet: Någon av utbildningsdagarna ovan eller vidare EFFT kurs.

Pris: Första dagen 2300 + moms. Anmäler du dig tidigare än 30 september 2019 blir priset 1900 + moms.

 
Anmälan & mer information
 
Vill du inte ha mail från Stockholm EFT Center maillista så är det bara att svara på det här mailet. Skriv i så fall att att du inte vill ha fler utskick.
 

created in Publicate